Kung pao csirke
sponsored links
Hozzávalók:
1,2 kg csirkemell
A páchoz:
4 egész tojás
3 teáskanál kínai fûszerkeverék (Kotányi)
2 evõkanál krumplikeményítõ
2 teáskanál só
4 evõkanál csípõs ketchup
2 evõkanál szójaszósz
1 dl olaj.
+ 1 póréhagyma
15 dkg pörkölt sótlan földimogyoró.
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet csíkokra vágtam.
A pác hozzávalóit összekevertem. A csíkokra vágott húst jól beleforgattam, letakarva hûtõbe raktam másnapig.
Másnap kevés felhevített olajon egy teflonserpenyõben kisütöttem a bepácolt húst (a páclével együtt, mindig csak annyi adagot, ami éppen kellett, a maradék hús maradhat a pácban még a hûtõben), mikor már majdnep kész volt, hozzáadtam felkarikázott póréhagymát, kicsit átforgattam, végül a mogyorót is hozzáadtam. Rizzsel tálaltam.
A recept innen.
Ezt a kínai fûszerkeveréket használtam hozzá: