Kukoricás tortácskák
sponsored links
Errõl a receptrõl nem tudom megmondani, hogy finom-e, mert sajnos nem kóstolhattam meg, de a családtagok szerint finom volt, el is fogyott mind. Színeivel számomra a napsugaras tavaszt, nyárt idézi, a kukorica pedig mindig jöhet, meg fogom ismételni, hogy én is megkóstolhassam.
Hozzávalók (8 tortácskához): 10 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 15 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 2 evõkanál hideg víz. A töltelékhez: 2 tojás, 25 dkg kukorica (konzerv), 1 dkg csirkesonka, 10 dkg füstölt sajt, só, bors, pirospaprika, perezselyemzöld, fokhagymazöld.
Elkészítése:
- Elõkészítjük a tészta hozzávalóit: a kétféle lisztet, a vajat, a tojássárgát, a vizet, a sót.
- A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót.
- Az összemorzsolt masszához hozzáadjuk a tojássárgát, a vizet, egynemû tésztává gyúrjuk, konyharuhával letakarva fél órára a hûtõbe tesszük.
- Elõkészítjük a töltelék hozzávalóit, a tojást, a tejfölt, a kukoricát, a lereszelt sajtot, a kockára vágott sonkát.
- A tojást habosra verjük a tejföllel, hozzákeverjük a sonkát, a kukorica és a sajt felét, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.
- A tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, a formácskákat rányomva köröket szúrunk ki, a formácskákba simítjuk, villával megszúrkáljuk.
- A formákba simított tésztát lefödjük négyzet alakúra vágott sütõpapírral, nyomtatéknak szárazbabot teszünk rá, elõmelegített sütõben alacsony hõfokon 10 perc alatt vakra sütjük.
- Az elõsütött tortácskákat megtöltjük egy ? egy púpozott evõkanál töltelékkel, megszórjuk még kukoricával és sajttal, és finomra aprított fokhagymazölddel és petrezselyemzölddel, elõmelegített sütõben, alacsony hõfokon 13 - 15 perc alatt készre sütjük.