Kukoricás Tofu saláta
sponsored links
Egyik nagy kedvencem a tofu, mert az igaz, hogy szójából készül, de a szója egyik legtermészetesebb származéka, 99,9 % a fehérje tartalma, növényi fehérje és könnyen emészthetõ a többi szója termékhez képest.
Tipp: Gastronómiai szempontból pedig egyik legjobb tulajdonsága, hogy semleges ízû, éppen ezért rengeteg féleképpen elkészíthetõ.
Élettani szempontból, pedig nekünk nõknek nagyon fontos összetevõt tartalmaz : természetes fito-ösztrogéneket tartalmaz, ami miatt a japán és keleti nõk ahol több ezer éves múltra nyúlik vissza a tofu fogyasztása, hírbõl sem ismerték a nõi betegségeket, mint például a mell daganatot, méhnyak rákot, meddõséget.
A fenti salátát készen vásároltam kis dobozban, annyira ízlett, hogy én magam is elkészítettem, töredéke áron, nagyobb mennyiségben.
Hozzávalók: ( 4 fõ részére)
300 g natúr tofu
300 g füstölt tofu
200 ml növényi tejszín, pl.: zab vagy rizs tejszín...