Kukoricás palacsinta
sponsored links
Kedves barátnõmtõl, Dóritól kaptam Stahl: Gyorsan, valami finomat! szakácskönyvét. Ez a kukoricás palacsinta elsõ látásra megtetszett és az elkészítése sem váratott sokáig magára. Nagyon hamar kész van és a kukorica-fokhagyma-zöldfûszer igazán zamatos kis palacsintácskákat ad. Kissé emlékeztet az amerikai palacsintára (ampal), már olyan szempontból, hogy puha, kisméretû, a sütõportól szinte ujjnyi magasak. Csak ez sós, míg a klasszikus ampal édes.
A hozzávalókat nem méricskéltem, a kétféle lisztbõl egy-egy mérõkanálnyit használtam; a poszt kedvéért utólag megmértem, egy kis mérõkanál 35 gr.
Ettük az eredeti recept szerint ajánlott karamellizált lilahagymával (forró margarinon párolt-karamellizált, félfejre vágott lilahagyma), fokhagymás és metélõhagymás tejföllel; legutóbb pedig borecetes eper csatnival.
Kukoricás palacsinták
hozzávalók
1 kis kukoricakonzerv (töltõtömeg 285 gr)
2 tojás
~ 3,5 dkg liszt
~ 3,5 dkg kukoricaliszt
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk sütõpor
só, bors
friss bazsalikom v. kakukkfû
sütéshez kevéske olaj...