Kukoricás-joghurtos pacsni
sponsored links
A gyuvecs mellé készült, mártogatósnak. Már régóta szemezek vele. Nagyon szép volt a fotón, a valóságban is, de megint nem hallgattam a megérzésemre. Bár jól mutat a kukoricadara a tetején, a fogam alatt roppanó darabok nagyban csökkentették az élvezeti értékét. Továbbá a fogyasztás során kiderült, hogy a sajt nagyon jól illik a kukoricához. Tanulságként tehát levonható, hogy a kukoricás-joghurtos pacsnit sajttal ajánlott megszórni sütés elõtt. Bátrabbak a tésztába is keverhetnek anikó, medve illetve feta jellegû sajtot. Egy kicsit még mindig szkeptikus vagyok, vajon hogyan puhul meg a kukoricadara a tésztában. Legközelebb kiderül.
A recept a 33 kenyér és péksütemény lépésrõl lépésre c. könyvbõl származik.
Hozzávalók:
350 g finomliszt
150 g kukoricadara
1 ek só
1 ek szárított élesztõ
3 ek kukorica vagy olíva olaj
3 ek joghurt (eredetileg kefir) ...