Kukoricás, gombás, sajtszószos tészta

2017-08-24

sponsored links

Imádtuk :)


Hozzávalók (2 ? 3 személy részére): 20 dkg konzerv csemegekukorica, 15 dkg vegyes gomba, 15 dkg csirkemell, 4 cikk fokhagyma, 15 dkg tömlõs krémsajt, 2 evõkanál liszt, 4 dl tej, ízlés szerint csípõs paprika, kevés olaj, só, bors, metélõhagyma, 25 dkg tészta, 1- 2 szelet citrom a tálaláshoz.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, hozzáadunk 2 cikk  finomra aprított fokhagymát, borsozzuk, kevés olajon megpirítjuk. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a 2 cikk finomra aprított fokhagymával, ízlés szerinti csípõspaprikával, kevés olajon szintén megpirítjuk, majd a kész gombához öntjük. Ezután rászórjuk a lisztet, 1 ? 2 percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük  a leszûrt kukoricát, felforraljuk, hozzáadjuk a krémsajtot, együtt besûrítjük, megszórjuk a felaprított metélõhagymával.
A tésztát kifõzzük, a kukoricás szósszal tálaljuk. Tálaláskor megöntözzük kevés friss citromlével.



Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/08...

sponsored links

Keres?s