Kukoricás gombasaláta
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg gomba, 1 kukoricakonzerv, 1 tojássárgája, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál porcukor, 1 dl tejföl, só, bors, petrezselyemzöld, pár csepp citromlé.
Elkészítése:
1. Elõkészítjük a hozzávalókat, a kukoricakonzervet jól lecsepegtetjük.
2. A gombát enyhén sós vízben megfõzzük, jól lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk.
3. A mártáshoz a tojásból, az olajból és a mustárból majonézt készítünk.
4. Hozzákavarjuk a tejfölt.
5. Belekavarjuk a porcukrot, borssal fûszerezzük.
6. A gombát és a kukoricát belekeverjük a mártásba, sóval meg citromlével ízesítjük.
7. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és tálalásig hideg helyre tesszük.