Kukoricás cukkinifõzelék sok kaporral

2017-07-11

sponsored links


Igazi nyári finomság sok-sok kaporral! Tudom, hogy a fotó nem a legbizalomgerjesztõbb, de az íze mennyei. Egy kis kakukkfüves csirkecomb pedig jól passzol hozzá! Hidegen még finomabb! Két sûrítési módot is megosztok veletek, így mindenki eldöntheti, hogy melyik fér bele az étrendjébe!

Elkészítési idõ: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg cukkini
40 dkg csemegekukorica
1 nagy csokor kapor (2 ek. aprítva)
1 liter tej
1 ek. só
3 ek. liszt (opcionális)

A cukkinit megmossuk és ha túl nagyok a magok benne, akkor azokat kikaparjuk. Ha még zsenge példányra tettünk szert, akkor csak egyszerûen a zöldség végeinek levágása után lereszeljük. 
 
Egy 5 literes lábasba tesszük a lereszelt cukkinit, megszórjuk 1 ek. sóval. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és felöntjük a tejjel. 

Így fõzzük közepes lángon 25 percig. Ekkor hozzáadjuk a kukoricát és további 10 percig fõzzük az egészet. A kukoricát azért adtam hozzá késõbb, mert nem szerettem volna ha szétfõ. 

Végül a sûrítés marad. Ha nem szeretnénk lisztet használni, akkor vegyük ki a fõzelék felét és turmixoljuk le, majd keverjük össze a másik darabosabb felével. Nem lesz annyira sûrû.

Ha pedig liszttel szeretnénk sûríteni a cukkinit, akkor külön tálkában 3 ek. lisztet keverjünk simára a fõzelékbõl kivett tejes lével(kb. 2-3 merõkanál), majd ezt adjuk hozzá a fazekunk teljes tartalmához. Rotyogtassuk össze a fõzeléket folyamatos kevergetés mellett, amíg be nem sûrûsödik (kb. 5 perc).
Utólag ízesítsük még sóval, ha szükséges, de ez már ízlés dolga. 

Nálunk hûtve jobban fogy, mint melegen ebben a kánikulában! Próbáljátok ki így is! :-) 

Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2017/07/kuko...

sponsored links

Keres?s