KUKORICÁS STANGLI
sponsored links
A kukoricaliszttel való sütés fõzés egy kissé mumusnak számít, mert máshogy viselkedik mint többi hagyományos liszttársa. A gluténmentes étrend egyik nélkülözhetetlen alapanyagának minimális a sikértartalma, ezért sok esetben használható a hagyományos õrlésû búzalisztek helyett, bár hivatalosan kelt tészta nem készíthetõ belõle. Én most mégis megtettem, és nem bántam meg, mert egy finom könnyed, és magos rudak lettek a végeredmények.
Mivel most nem gluténérzékenyeknek vagy gluténmentes táplálkozású embereknek készült, ezért a tetejét átlagos kenyerekben használatos magkeverékkel szórtam meg, de ha teljesen gluténmentesre szeretnénk, akkor egyszerû szezámmaggal vagy akár reszelt sajttal is megszórhatjuk. A rudak tésztája gluténmentes, mert kukoricaliszten kívül semmilyen más glutént tartalmazó hozzávalót nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
500 gramm burgonya
400 gramm kukoricaliszt
1 zacskó szárított élesztõ
2 tojás sárgája +1 tojás a tetejére
150 gramm vaj ...