Kukoricatarkedli áfonyás-mazsolás szósszal.

2011-11-01

sponsored links


Tarkedli avagy más néven cseh-fánk, egyik gyerekkori nagy kedvencem volt. Szalagos fánkot, kitudja miért minden évben csak farsang környékén sütöttünk, tarkedlit viszont egész évben. Mivel gyorsan elkészült, így egy leves mellé gyakori vendég volt, finom sárgabaracklekvárral tálalva. Régebben én is sokszor sütöttem, aztán valamiért teljesen elfeledkeztem róla. A napokban azonban a "Magyar Konyha" legfrissebb számában, szembetaláltam magam egy tarkedli recepttel. Persze ez nem ugyanaz a recept volt melyet én már annyiszor megsütöttem, hanem a tésztába fele-fele arányba búzaliszt és kukoricaliszt került. Rögtön tudtam, hogy ezt mindenképpen meg kell, hogy süssem. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen is lesz az állaga, na meg persze az íze, a kétféle liszt keverékétõl. Mondhatom nagyon finom!!! A hagyományos tarkedli is finom, de nálunk így talán még nagyobb sikere volt. Örülök, hogy nem mentem el a recept mellett, mert ezután gyakrabban megfogom sütni. Lekvár helyett pedig, vörösborban fõtt áfonyából, és mazsolából készítettem mellé egy nagyon finom szószt.

Hozzávalók a tarkedlihez: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/11/k...

sponsored links

Keres?s