Kukoricam?l?

2023-05-25

sponsored links

 

Szeretem az elfeledett, r?gi recepteket. Nagysz?leink, d?dsz?leink konyh?j?ban b?rmikor el?ker?lhetett egy puha kukoricam?l?, de manaps?g m?r igen ritka. A receptet Fodor Imre b?csi, telep?l?s?nk megbecs?lt ?s szeretett tagja osztotta meg M?rti n?v?remmel. ? pedig id?r?l id?re elk?sz?ti a csal?dnak.

Roppant klassz alaps?tem?ny. Ehetj?k lekv?rral, porcukorral megsz?rva, de ?n mag?ban jobban szerem. S?t lehet?nk kreat?vak ?s k?kuszreszel?ket is keverhet?nk a t?szt?ba.

N?zz?k mi kell kb. 20x30 cm-es s?t?t?lhoz:

25 dkg kukoricaliszt

25 dkg b?zaliszt 

25 dkg cukor

3,5 dl tej

15 dkg tejf?l

1 csomag s?t?por

1 csomag van?li?s cukor 

1 csapott te?skan?l s?

1 csapott te?skan?l sz?dabikarb?na

1 ek. ?tolaj

 

? Egy magas fal? (minimum 5 cm) s?t?ed?nyt kiolajozunk.

? Egy nagy kever?t?lba belem?rj?k a sz?raz hozz?val?kat, majd hozz?adjuk a tejet ?s a tejf?lt az alapunkhoz ?s alaposan ?sszekeverj?k ezeket. Ha t?l sz?raznak ?rezz?k, akkor adjunk m?g hozz? egy kis tejet, ha pedig t?l foly?kony, akkor m?g kukoricalisztet sz?runk bele.

? A s?r?, pisk?tat?szta ?llag? s?tem?nyt bele?ntj?k a s?t?t?lba ?s kb. 45-50 perc alatt g?zs?t?ben kb. 4-es fokozaton, villanys?t?ben kb. 180 ?C-on megs?tj?k (f?gg a s?tem?ny vastags?g?t?l a s?t?si id?). 

? Az elk?sz?lt s?tem?nyt tetsz?s szerint vagy t?glalapokra vagy pedig n?gyzet form?ra szelj?k ?s ?zletes lekv?rral t?laljuk.

? TIPP: S?t?s el?tt sz?rhatunk a t?szta tetej?re k?kuszreszel?ket.

? TIPP 2: A frissen s?lt m?l?t t?lalhatjuk szilvalekv?rral vagy b?rmilyen m?s lekv?rral, cukorral. Mi egyszer?en mag?ban fogyasztjuk ezt a csemeg?t. 


?






Folytats a blogon ... www.boldogkukta.hu/2023/05/kukoricama...

sponsored links

Keres?s