KUKORICALISZTES KENYÉR
sponsored links
KUKORICALISZTES
KENYÉR
Imádjuk a kukoricalisztes kenyeret. Van már fent egy kukoricalisztes kenyér receptem, azonban ez teljesen máshogy készül. Egy horvát oldalon találtam rá erre a receptre, ami egy kis módosítással sütöttem meg.
25 dkg liszt
25 dkg kukoricaliszt
3 dkg élesztõ
1 kk só
1 kk cukor
4 dl tej
ELKÉSZÍTÉSE
- Keverjük össze a kétféle lisztet a sóval.
- 3 dl langyos cukroztott tejben felfuttattam az élesztõt, majd miután felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összegyúrjuk. A maradék tejet fokozatosan adjuk a tésztához és közben próbáljuk minél jobban elvegyíteni azt a lisztes keverékkel. Ne ijedjünk meg, egy kicsit tocsogós tésztát fogunk kapni, de amennyire csak lehet, próbáljuk meg a tejet beledolgozni.
- Ezután hagyjuk meleg helyen egy órát kelni. Ha van idõnk, akkor fél óra múltán dolgozzuk át a tésztát, segítve a kelésben ezzel és ezt követõen még egy fél órát várjunk. De pl. én a legutolsó alkalommal csak hagytam, hogy keljen magától, egy óráig rá se néztem.
- Ha letelt az egy óra kelesztés, egy olajjal kikent vagy sütõpapíros tepsibe tesszük. Én most egy jénai tálat használtam.
- Süssük addig, amíg szép halványbarna színt nem kap a kenyerünk. 180 fokon - ez kb. fél óra lesz.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.