Kukoricalisztes-epres sütemény
sponsored links
kukoricalisztes-epres sütemény |
A hét elején láttam meg ezt a süteményt, és nagyon megörültem neki. Egyrészt, mert még van friss eper, másrészt mert már elég régi a kukoricalisztem, ideje elhasználni, nehogy megkeseredjen.
Abroszra- való Kipróbált és bevált receptje nálunk is nagyon bevált, hálám és köszönetem érte. Mindent az õ leírása alapján csináltam, talán az eper kicsit több volt, nem mértem.
Hozzávalók:17 dkg liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 11 dkg cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk sütõpor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2,4 dl natúr joghurt
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 tojás
- 80 ml olaj (nálam napraforgóolaj)
+ 20 dkg eper
A kimért liszteket, cukrot sót, sütõport, szódabikarbónát, reszelt citromhéjat szárazon összekevertem.
Egy másik edényben a joghurtot, olajat, tojásokat, vaníliaeszenciát szintén jól elkevertem, majd apránként hozzáadtam a lisztes elegyet. Csak fakanalat használtam, nem kell nagyo kikeverni, készítése hasonlatos a muffinéhoz. a masszát beleöntöttem egy sütõpapírral bélelt 23 centis kapcsos kerek tortaformába, és a tetejére szórtam az elõzõleg alaposan megmosott, jól lecsurgatott félbevágott eperszemeket.
az eredeti recept 185 fokon 35-40 perc sütési idõt ír.Én 200 fokra elõmelegített sütõben alsó-felsõ lángon 50 percig sütöttem.
Sütõbõl kivéve kis pihentetés után kivettem a formából. Langyosan vágtam fel, porcukorral meghintve tálaltam. nagyon finom volt, a kukoricaliszt kellemes különleges ízt adott neki. Más gyümölccsel is süthetõ.