Kukoricaleves cheddarral ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Még mindig nem szeretek levest fotózni, kevés vagyok hozzá. Meg türelmem sincs. Meg azt hiszem kéne valami kulturáltabb tányér. Na mindegy.
Szóval a lényeg: kukorica, krumpli és cheddar. A világosabbik fajta. Meg némi fûszer. És kb. ennyi.
Hozzávalók:
- 2 csésze zsenge kukorica
- 1 csésze tej
- 1 csésze zöldség alaplé
- 1/4 csésze fehérbor
- 1 közepes hagyma, finomra vágva
- 2 szál angolzeller, vékonyan felszeletelve
- 1 evõkanál olívaolaj
- 1,5-2 csésze meghámozott, és kis kockákra vágott krumpli
- 1/2 kávéskanál õrölt koriander
- 1/4 kávéskanál õrölt római kömény
- 1 csipet chili
- só, bors
- reszelt cheddar a tálaláshoz (elég sok!)
Egy fazékban felhevítem az olajat, és a hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a zellert, majd 3-4 perc múlva a római köményt, a chilit és a koriandert. Közepesnél kicsit nagyobbra veszem a lángot, és 1-2 perc után felöntöm a borral. Alaposan összekeverem, és miután a bor nagyja elpárolgott, hozzáadom a krumplit, a tejet és az alaplevet. Felforralom, és addig fõzöm, amíg a krumpli megpuhul. Belekeverem a kukoricát, 3-4 perc alatt puhára fõzöm, megkóstolom, és ha szükséges, sózom-borsozom. Tálaláskor elosztom 3 tányérba, és a tetejét jó bõven megszórom sajttal.
3 adag lesz belõle.