Kukoricadarás laposkenyér ? Polenta Crusted Flatbread
sponsored links
Vannak akik pogácsával várják a vendégeket én most valami különlegessel készültem.
Amerikai utam során nagyon sok izgalmas étellel ismerkedtem meg. Sok helyen ilyet kínálnak Amerikában a mexikóiak a metrónál, az utcán vagy akár egy szendvicsbárban.
Elhatároztam, ha hazajövök, megpróbálom ezeket az ételeket itthoni körülmények között, itthoni alapanyagokkal elkészíteni. Íme az egyik ilyen:
Hozzávalók:
50 g kukoricadara, plusz egy kicsi a díszítéshez
100 ml forrásban lévõ víz
170 ml hideg víz
1,5 dkg friss élesztõ
400 g kenyérliszt, plusz extra ha kell a dagasztáshoz még
1 teáskanál só
35 ml olívaolaj, plusz egy kicsi a kenéshez
A forrásban lévõ vízbe öntsük bele a kukoricadarát, majd hagyjuk állni 15 percet.
A dagasztótálba tegyük a lisztet, hideg vizet, élesztõt sót és olíva olajat. 15 perc múlva adjuk hozzá a beáztatott kukoricadarát. Dagasszunk laza tésztát. A tésztának kicsit ragacsosnak kell lennie. Öntsük a tésztát erõsen lisztezett felületre és hajtogassuk, gyúrjuk így a ragacsossága elveszik. Tegyük vissza a tálba, takarjuk le és hagyjuk 40 percig kelni.
Kelés után borítsuk lisztezett felületre, osszuk 4 részre és egyenként nyújtsuk zsírpapírral ellátott tepsire ovális alakban. Egymás mellé két lapos kenyér kerüljön. Egy ecset segítségével kenjük meg a tetejüket olíva olajjal és szórjuk meg enyhén kukorica darával.
Hagyjuk még 10 percet kelni.
200 fokos elõmelegített sütõben süssük szép sárgára kb 12 perc alatt.
Tálaljuk kisebb darabokra vágva. Bármilyen mártogatós mellé vagy hús- zöldség krémekhez kitûnõ kísérõ lehet.
Amerikai utam során nagyon sok izgalmas étellel ismerkedtem meg. Sok helyen ilyet kínálnak Amerikában a mexikóiak a metrónál, az utcán vagy akár egy szendvicsbárban.
Elhatároztam, ha hazajövök, megpróbálom ezeket az ételeket itthoni körülmények között, itthoni alapanyagokkal elkészíteni. Íme az egyik ilyen:
Hozzávalók:
50 g kukoricadara, plusz egy kicsi a díszítéshez
100 ml forrásban lévõ víz
170 ml hideg víz
1,5 dkg friss élesztõ
400 g kenyérliszt, plusz extra ha kell a dagasztáshoz még
1 teáskanál só
35 ml olívaolaj, plusz egy kicsi a kenéshez
A forrásban lévõ vízbe öntsük bele a kukoricadarát, majd hagyjuk állni 15 percet.
A dagasztótálba tegyük a lisztet, hideg vizet, élesztõt sót és olíva olajat. 15 perc múlva adjuk hozzá a beáztatott kukoricadarát. Dagasszunk laza tésztát. A tésztának kicsit ragacsosnak kell lennie. Öntsük a tésztát erõsen lisztezett felületre és hajtogassuk, gyúrjuk így a ragacsossága elveszik. Tegyük vissza a tálba, takarjuk le és hagyjuk 40 percig kelni.
Kelés után borítsuk lisztezett felületre, osszuk 4 részre és egyenként nyújtsuk zsírpapírral ellátott tepsire ovális alakban. Egymás mellé két lapos kenyér kerüljön. Egy ecset segítségével kenjük meg a tetejüket olíva olajjal és szórjuk meg enyhén kukorica darával.
Hagyjuk még 10 percet kelni.
200 fokos elõmelegített sütõben süssük szép sárgára kb 12 perc alatt.
Tálaljuk kisebb darabokra vágva. Bármilyen mártogatós mellé vagy hús- zöldség krémekhez kitûnõ kísérõ lehet.