Kukoricadarás harcsa--petrezselymes krumplival,kapormártással.
sponsored links
Afrikai harcsát imádom,gyorsan lehet bármit készíteni belõle..egészséges.
Újabban a kukoricadarás morzsával panírozok,nagyon bejött.
Friss kaporra is szert tettem....hát ime!!
Hozzávalók:
- 500 gr afrikai harcsafilé
- hal fûszerkeverék
- olaj
- 3-4 deterd fokhagyma félbevágva
- kukoricadarás morzsa
- mártáshoz:
- 1 csomag friss kapor
- liszt
- fõzõtejszín
- só,bors,chilidara
- pici citromlé
pár szem krumpli fõzve,petrezselymen megforgatva
A halat nagyobb darabokra vágom,fûszerezem,félreteszem.
Sütéskor serpenyõben olajat forrósítok és a darában megforgatott halat kisütöm a fokhagymák társaságában,majd kiszedem.Ebben a zsiradékban ,ha kell pótolom az olajat,ha sok,leszûrök belõle.....megpirítom az apróra vágott kaprot,sózom,borsozom,fõzõtejszínnel,kevés liszttel behabarom,beforralom,citrommal ,chilidarával ízesítem.Beleteszem a kisült halakat.
Közben elkészítem a petrezselymes krumplit.
A sült halat,mártással,krumplival,kisült fokhagymával tálalom.
Finom,könnyû étel.
Jó étvágyat kívánok..MARI