Kukoricadara polenta

2012-02-18

sponsored links

 

Észak olaszok népszerû tésztahelyettesítõ körete a kukoricadarából készített polenta.
Magyarországon ismét kezd visszajönni a köztudatba, már -már elegáns köretnek számít a régen málénak vagy puliszkának nevezett kása.
Többféle elkészítési módját ismerjük , de a lényeg, hogy a darát elõször megfõzzük, majd a masszát megsütjük.  A fûszerezésével tudjuk az étel jellegét megadni és  hozzáilleszteni a fõételhez.
Ha gazdag ízeket szeretnénk, akkor a  kukoricadarát fõzhetjük víz helyett tejben is.  Sõt ha cukrozott tejben fõzzük , akkor isteni édesség lesz belõle.
Most inkább vízzel készítettem és szerecsendiós, petrezselymes, rózsaborsos fûszerezéssel.

 Hozzávalók: 

3 dkg vaj
1 pohár  kukorica dara
3 pohár víz
1 kk õrölt szerecsendió
1 kk õrölt gyömbér
1 kk rózsabors ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2012/02/18/kukoric...

sponsored links

Keres?s