Kukoricadara polenta
sponsored links
Észak olaszok népszerû tésztahelyettesítõ körete a kukoricadarából készített polenta.
Magyarországon ismét kezd visszajönni a köztudatba, már -már elegáns köretnek számít a régen málénak vagy puliszkának nevezett kása.
Többféle elkészítési módját ismerjük , de a lényeg, hogy a darát elõször megfõzzük, majd a masszát megsütjük. A fûszerezésével tudjuk az étel jellegét megadni és hozzáilleszteni a fõételhez.
Ha gazdag ízeket szeretnénk, akkor a kukoricadarát fõzhetjük víz helyett tejben is. Sõt ha cukrozott tejben fõzzük , akkor isteni édesség lesz belõle.
Most inkább vízzel készítettem és szerecsendiós, petrezselymes, rózsaborsos fûszerezéssel.
Hozzávalók:
3 dkg vaj
1 pohár kukorica dara
3 pohár víz
1 kk õrölt szerecsendió
1 kk õrölt gyömbér
1 kk rózsabors ...