Kukorica-víz. Kukorica, mint gyógynövény.
sponsored links
A zsenge kukorica mindig fontos helyet foglalt el az étkezésünkben ezekben a nyári hetekben.
Édesapám a konyhakertbe (ami igaz 400 négyszögöl volt) mindig ültetett csemegekukoricát. Mindannyian szerettük.
Ma is mindannyian szeretjük, csak ma már nem Édesapám ülteti, az én konyhakertem meg icike-picike, így a csemegekukoricát ismerõstõl vesszük.
Ma is mindannyian szeretjük, csak ma már nem Édesapám ülteti, az én konyhakertem meg icike-picike, így a csemegekukoricát ismerõstõl vesszük.
Ki nem hagynánk.
S bár én szeretem nyersen -csodás, ahogy édes teje szétfröccsen a számban- nagyobb mennyiségben megfõzzük, azaz kicsike hõkezelésnek tesszük ki.
A kukta aljára rakunk a héjából, arra a kukoricát legalább két sorban, -hogy mindenkinek 2-3 jusson- majd újra kukoricahéj.
Aláöntünk egy félliternyi vizet, rátesszük a fedõt és felforraljuk.
Elzárjuk a tüzet és megvárjuk, még a kukta megengedi, hogy levegyük a tetejét.
Mi nem fõzzük meg jobban, annak a zsenge kukoricának amit veszek, ennyi bõven elég.
Aláöntünk egy félliternyi vizet, rátesszük a fedõt és felforraljuk.
Elzárjuk a tüzet és megvárjuk, még a kukta megengedi, hogy levegyük a tetejét.
Mi nem fõzzük meg jobban, annak a zsenge kukoricának amit veszek, ennyi bõven elég.
Amikor elfogy a kuktából a kukorica, a kukoricahéjt megszárítom, jó lesz dísznek, meg kötözni, pl a ...