Kukorica krémleves tofuval
sponsored links
Itt a kukoricaszezon! Készítettem is levest belõle, ami hidegen és melegen is fogyasztható, próbáljátok ki. :-)
4 csõ kukorica
1 fej vöröshagyma
1 közepes krumpli
2 dl szójadresszing
3 ek. 4 szûz olaj mix
1 csokor petrezselyem
1 fej vöröshagyma
1 közepes krumpli
2 dl szójadresszing
3 ek. 4 szûz olaj mix
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint himalaya só
? füstölt tofu
Elkészítés
A kukoricacsöveket megfõzzük. Miután kihûlt, leszedjük a kukoricaszemeket a csövérõl, félretesszük. Az apróra vágott hagymát kevés vízen megpároljuk, majd ebbe kockázzuk bele a krumplit. Amikor megpuhult, 5 evõkanálnyi kukoricaszemet leszámítva beletesszük a kukoricát. Beleöntjük a szójadresszinget és a vizet; sóval és levesporral ízesítjük. Botmixerrel krémesre zúzzuk. Ekkor hozzáadjuk a kiszedett kukoricaszemeket, az apróra vágott petrezselymet és az olívaolajat. Tofukockával tálaljuk.