Kukorica krémleves (laktózmentes, vegán)
sponsored links
Nem kell megvárni a nyarat, mirelit kukoricából bármikor elkészíthetõ. Selymes, testes, egyszerû, de nagyon villantós is lehet...
KUKORICA KRÉMLEVES 4 személyre
1 kg mirelit morzsolt kukorica
1 db krumpli
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só (természetes, nem finomított)
tört bors
olívaolaj (extra szûz)
1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát szeljük apróra és pirítsuk meg az olajon, majd adjuk hozzá a sárgarépát és reszeljük hozzá a fokhagymát
2. adjuk a mirelit kukoricát a zöldségekhez és öntsük fel annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje, fûszerezzük (só, bors) és fedõ alatt fõzzük
3. ha megpuhultak a zöldségek, zárjuk el a hõt alatta és botmixerrel alaposan pürésítsük, majd szûrjük át egy másik lábosba, így eltávolítjuk a nem emészthetõ héjat
Praktikák:
- pürésítés után mindenképp szûrjük át egy másik lábosba a levest, mert a kukoricaszemek héja nem emészthetõ és csak így lesz krémesen selymes a leves
- sokféle fûszerezéssel variálhatjuk pl. kurkuma, babér, chili, gyömbér, stb.
- feltét lehet tortilla chips, vagy akár grissini is