Kuglófkoszorú kókuszliszttel
sponsored links
Gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, ám magas rosttartalmú, röviden ennyi, hogy miért is jó a kókuszliszt. Várandósságom alatt jobban kellett figyelnem a szénhidrátbevitelre, de teljesen lemondani nem kell a finomságokról. A kókuszliszt beszerezhetõ bioboltokban, internetrõl, mi magunk is ledarálhatjuk a kókuszreszeléket kávédarálón. Én a piacon a magosnál vettem. A sima lisztet azért nem mindenben váltja ki, de érdemes kísérletezni vele elõször talán keverve más lisztekkel a recepteknél.
Az amerikai palacsintához például nem vált be egy az egyben kiváltva a fehér lisztet. Érdekes trutymó lett, sokkal több tejet kívánt, és a végül császármorzsaként ettük meg :)
A mostani receptben viszont csak kókuszlisztet használtam, és így is kiváló lett a tésztája. Az ötletet Hétszínvilág piskóta receptjébõl merítettem.
Hozzávalók:
8 dkg kókuszliszt
6 tojás
10 dkg cukor/barnacukor/nyírfacukor
90 ml olaj
1 evõkanál vaníliás cukor ...