Kuglóf
sponsored links
A sütés iskolája, kezdõknek és haladóknak címû régi könyvben találtam egy egyszerû kuglófreceptet. A teszten a maximális pontot kapta, így megosztom veletek.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet, amibe az élesztõt morzsoljuk. Ne felejtsünk egy kis cukrot hozzátenni, ez is szükséges az élesztõ felfuttatásához.
Közben a vajat a cukrorral habosra keverjük és hozzáadjuk a két tojás sárgáját és a 3 egész tojást.
Az élesztõs lisztet alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajas masszához és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mazsolát (rumba áztatott is lehet), aki szereti citromhéjat is tehet bele. Én csokidarabokkal tettem még finomabbá.
Letakarva 25-30 percig kelesztjük. tipp: mikróban, zárt helyen, természetesen nem bekapcsolva :)
A sütõt elõmelegítjük 180 fokra, a kuglófformát kikenjük vajjal, kilisztezzük és a mélyedésekbe egy-egy szem mandulát vagy diót helyezünk. A megkelt tésztát formába töltjük és kb 30-45 percig sütjük.
Kakóval, tejeskávéval finom puha reggeli... vagy vacsora mint nekünk tegnap este 10-kor.
Hozzávalók: ...