Kudarc a bonbon területen

2012-10-17

sponsored links


A múlt héten a kék-sárga diszkont láncban praliné formákat lehetett vásárolni. Mivel már régóta kokettálok a pralinékészítéssel, vettem mindjárt két szilikonformát is: félgömb és téglatest formájúakat.

Több helyen olvastam már az elkészítés módjáról, de a csoki temperálás. mint kezdeti lépés, sokáig visszatartott.
Most azonban összeszedtem minden bátorságom, csokoládét, a szilikon formákat és belevágtam.

A csokoládé háromnegyedét gõz fölött megolvasztottam, majd a gõzrõl levéve a maradék csokoládét beletördelve hûtöttem le a masszát.

Szilikon ecsettel kikentem a formák belsõ részét, néhány percre a hûtõbe tettem õket dermedni, majd kaptak még egy réteget, újabb hûtés.

A második hûtési fázis alatt elkészítettem a tölteléket: egy kis doboz mascarpone-t kikevertem egy ...

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2012/10/kud...

sponsored links

Keres?s