Kudarc a bonbon területen
sponsored links
A múlt héten a kék-sárga diszkont láncban praliné formákat lehetett vásárolni. Mivel már régóta kokettálok a pralinékészítéssel, vettem mindjárt két szilikonformát is: félgömb és téglatest formájúakat.
Több helyen olvastam már az elkészítés módjáról, de a csoki temperálás. mint kezdeti lépés, sokáig visszatartott.
Most azonban összeszedtem minden bátorságom, csokoládét, a szilikon formákat és belevágtam.
A csokoládé háromnegyedét gõz fölött megolvasztottam, majd a gõzrõl levéve a maradék csokoládét beletördelve hûtöttem le a masszát.
Szilikon ecsettel kikentem a formák belsõ részét, néhány percre a hûtõbe tettem õket dermedni, majd kaptak még egy réteget, újabb hûtés.
A második hûtési fázis alatt elkészítettem a tölteléket: egy kis doboz mascarpone-t kikevertem egy ...