Kucsmagombás, vadzöldséges, sós pite
sponsored links
A pitéket jól lehet díszíteni gombákkal, vadkomló hajtással és színes zöldségekkel. Nem égnek meg, persze a rövid sütési idõ elõny. Most sós pitével játszottam.
A sós pite hozzávalói és készítése:
- 1 hideg vaj,
- 1 tojás sárgája (a fehérje a kenéshez kell, ami marad az pedig mehet a töltelékbe)
- annyi liszt, amivel nem ragacsos és nem morzsás, jól gyúrható tésztát kapunk.
- só
A hozzávalókat összegyúrom, a lisztet fokozatosan adagalom. Gyorsan kell dolgozni vele, a vajat le szoktam reszelni, hogy minél kevésbé melegedjen fel, és ha összegyúrtam hûtõbe teszem. Amikor kész a töltelék, kb 3-4 mm vastagra nyújtva, a kis sütõtálkákba egyengettem a tészta korongokat. Elõsütöttem õket, illetve kicsit szárítottam, majd még ...