KUCSMAGOMBÁS MARHAPÖRKÖLT

2018-01-16

sponsored links

Kevés marhahús kerül az asztalunkra, ha sor kerül erre, ebben a receptben nem lehet csalódni.
Izletes, finom, aminek az alapja a friss jó minõségû marhahús.



5o dkg marhalapocka vagy lábszár

2 evõkanál olaj

1 db nagy vöröshagyma

1 evõkanál pirospaprika

1 db paradicsom

1 db zöldpaprika ( nálam kápiapaprika )

1 marék szárított erdei kucsmagomba

1 ág kakukkfû

1/2 kk. köménymag

1 gerezd fokhagyma apritva



A húst vágjuk nagyobb kockára, a gombát mély tálkába tesszük és forró vizzel leöntjük, úgy, hogy ellepje a forró viz.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, megszórjuk a pirospaprikával majd egyszerre hozzáadjuk a kockára vágott húst. Addig kevergetjük, hogy a hús minden oldala átsüljön, illetve kifehéredjen. Megsózzuk, pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a paradicsomot és zöldpaprikát és vizbõl kivett gombát és a füszereket. Fedõ alatt kb. 50 percig puhára pároljuk, de ez az idõ a hús minõségétõl függ.
Az elfõtt nedvességet a gomba levével folyamatosan pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhul, a hús szafja teljesen besûrõsödik. Én tésztával és savanyúsággal tálaltam.


Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2018/01/kucsma...

sponsored links

Keres?s