KUCSMAGOMBÁS MARHAPÖRKÖLT
sponsored links
Kevés marhahús kerül az asztalunkra, ha sor kerül erre, ebben a receptben nem lehet csalódni.
Izletes, finom, aminek az alapja a friss jó minõségû marhahús.
5o dkg marhalapocka vagy lábszár
2 evõkanál olaj
1 db nagy vöröshagyma
1 evõkanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika ( nálam kápiapaprika )
1 marék szárított erdei kucsmagomba
1 ág kakukkfû
1/2 kk. köménymag
1 gerezd fokhagyma apritva
A húst vágjuk nagyobb kockára, a gombát mély tálkába tesszük és forró vizzel leöntjük, úgy, hogy ellepje a forró viz.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, megszórjuk a pirospaprikával majd egyszerre hozzáadjuk a kockára vágott húst. Addig kevergetjük, hogy a hús minden oldala átsüljön, illetve kifehéredjen. Megsózzuk, pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a paradicsomot és zöldpaprikát és vizbõl kivett gombát és a füszereket. Fedõ alatt kb. 50 percig puhára pároljuk, de ez az idõ a hús minõségétõl függ.
Az elfõtt nedvességet a gomba levével folyamatosan pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhul, a hús szafja teljesen besûrõsödik. Én tésztával és savanyúsággal tálaltam.
Izletes, finom, aminek az alapja a friss jó minõségû marhahús.
5o dkg marhalapocka vagy lábszár
2 evõkanál olaj
1 db nagy vöröshagyma
1 evõkanál pirospaprika
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika ( nálam kápiapaprika )
1 marék szárított erdei kucsmagomba
1 ág kakukkfû
1/2 kk. köménymag
1 gerezd fokhagyma apritva
A húst vágjuk nagyobb kockára, a gombát mély tálkába tesszük és forró vizzel leöntjük, úgy, hogy ellepje a forró viz.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, megszórjuk a pirospaprikával majd egyszerre hozzáadjuk a kockára vágott húst. Addig kevergetjük, hogy a hús minden oldala átsüljön, illetve kifehéredjen. Megsózzuk, pici vizet öntünk rá, hozzáadjuk a paradicsomot és zöldpaprikát és vizbõl kivett gombát és a füszereket. Fedõ alatt kb. 50 percig puhára pároljuk, de ez az idõ a hús minõségétõl függ.
Az elfõtt nedvességet a gomba levével folyamatosan pótolhatjuk. Amikor a hús megpuhul, a hús szafja teljesen besûrõsödik. Én tésztával és savanyúsággal tálaltam.