Kubucukor
sponsored links
Már van egy gumicukor recept a blogon meggylébõl. Ennek mintájára alkottam meg a kubucukrot. Vicces név, finom íz. Szép külsõ.
Elkészítés:3 dl kubuitalt alaposan összekeverünk 30 g zselatinnal. Mivel nagyon sûrû volt a lé, azt gondoltam, hogy elég lesz ennyi zselatin. Így is lett.
Forrásig hevítjük. Úgy olvastam, hogy nem szabad túlhevíteni, mert a zselatin elveszíti a zselésítõ képességét. Formákba töltjük, ha kihûlt, hûtõben dermesztjük. A szív alakúakat könnyû volt kinyomni a szilikon jégkockatartóból, de a másiknál késsel kellett körbevágni, és villával kiemelni.
Forrásig hevítjük. Úgy olvastam, hogy nem szabad túlhevíteni, mert a zselatin elveszíti a zselésítõ képességét. Formákba töltjük, ha kihûlt, hûtõben dermesztjük. A szív alakúakat könnyû volt kinyomni a szilikon jégkockatartóból, de a másiknál késsel kellett körbevágni, és villával kiemelni.