KUBU házilag

2014-03-25

sponsored links

IMG_0307

Vitamindús finomság, igaz nem éppen tavasszal elkészítendõ, hanem inkább õsszel, de akármikor lecsúszik! :) Nem lötyögök sokat róla, legyen annyi elég, hogy finom és könnyen elkészíthetõ.

1,5 kg sárgarépa

2 kg alma

6-8 db citrom leve

6-8 db narancs leve

50 dkg kr.cukor

1 csipet só

késhegynyi citromsav

késhegynyi borkénpor

Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg.

A sárgarépát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön-külön lábosban feltesszük fõni mindkettõt, annyi vízben, amennyi bõven ellepi.

Mikor puhára fõttek, mindkettõt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettõt, hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kifacsart levét, a citromsavat és a borként.

Kóstolás után ízlésünknek megfelelõen tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot.

Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba vagy csak egyszerûen kihûtjük a polcon.

Fogyasztás elõtt hûtsük le, úgy finomabb!

IMG_0303Forrás: Koleszárné Klári (akitõl kapott párom egy üveg ilyen finomságot)


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/03/25...

sponsored links

Keres?s