KUBU házilag
sponsored links
Vitamindús finomság, igaz nem éppen tavasszal elkészítendõ, hanem inkább õsszel, de akármikor lecsúszik! Nem lötyögök sokat róla, legyen annyi elég, hogy finom és könnyen elkészíthetõ.
1,5 kg sárgarépa
2 kg alma
6-8 db citrom leve
6-8 db narancs leve
50 dkg kr.cukor
1 csipet só
késhegynyi citromsav
késhegynyi borkénpor
Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg.
A sárgarépát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Külön-külön lábosban feltesszük fõni mindkettõt, annyi vízben, amennyi bõven ellepi.
Mikor puhára fõttek, mindkettõt botmixerrel pürésítjük, majd összeöntjük a kettõt, hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kifacsart levét, a citromsavat és a borként.
Kóstolás után ízlésünknek megfelelõen tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot.
Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba vagy csak egyszerûen kihûtjük a polcon.
Fogyasztás elõtt hûtsük le, úgy finomabb!
Forrás: Koleszárné Klári (akitõl kapott párom egy üveg ilyen finomságot)