Krémsajtos-zöldborsós sajttorta
sponsored links
Nálatok mi lesz az elsõ pár kiló újborsó sorsa? Nálunk, hiába minden, valahogy elpárolog - ha szerencsések vagyunk, marad esetleg egy szerény borsólevesre való, nem is értem.
Most is ez történt, egyszer csak azt vettem észre, hogy talán épp elég lesz még ehhez a sós sajttortához, vagy inkább pitéhez. Fõleg, hogy zöldspárgát is terveztem bele, de szerencsére az utolsó pillanatban valahogy gyanút fogtam - egyértelmûen rosszul választottam a piacon, a kofa pedig örült hogy arra a sietõs nõre rá tudta sózni a lejárt szavatosságú spárgáját.
A spárgát ezért zöldhagymára cseréltem, ami a borsó édessége mellé pikáns ízt adott, de nem erõszakoskodta ki magát a töltelékbõl.
A pite langyosan ebédre, hidegen gyors reggelinek, de kicsi kockákra vágva, felszúrva partifalatnak is tökéletes.
Hozzávalók:(20x28-as tepsihez)
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás
1 kk.só
1-2 ek hideg víz
1 tojás fehérje
40 dkg natúr krémsajt
2 dl tejföl ...