Krémsajtos töltött tojás
sponsored links
Még húsvétra készítettem, most értem odáig, hogy be is írjam :) Nagyon szerettük :)
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 8 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg szárnyas pástétom, 10 dkg tömlõs natúr krémsajt, só. A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1, 5 ? 2 dl olaj, 5 dkg tömlõs natúr krémsajt, 2 evõkanál tejföl. A tálaláshoz:zöldhagyma, pirospaprika
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 8 tojás, 5 dkg vaj, 5 dkg szárnyas pástétom, 10 dkg tömlõs natúr krémsajt, só. A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1, 5 ? 2 dl olaj, 5 dkg tömlõs natúr krémsajt, 2 evõkanál tejföl. A tálaláshoz:zöldhagyma, pirospaprika
Elkészítése: A tojásokat keményre fõzzük, kihûtjük, meghámozzuk, hosszában kettõbe vágjuk, a sárgáját óvatosan kivesszük. A tojássárgához hozzáadjuk, az 5 dkg vajat, a pástétomot, a krémsajtot. sózzuk, villával krémesre dolgozzuk, visszatöltjük a tojásfehérjékbe.
A tojássárgát elkavarjuk a mustárral, majd cseppenként adagolva hozzá az olajat, kemény, fényes majonézt kavarunk, a tejföllel és a krémsajttal lazítjuk. A majonézt egy tál aljába simítjuk, ráhelyezzük a tojásokat, finomra aprított zöldhagymával, pirospaprikával megszórva tálaljuk.