Krémsajtos máktorta
sponsored links
Hozzávalók:
a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evõkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütõpor;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin;
a díszítéshez: tejszínhab, színes cukorka.
Elkészítése:
A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütõport majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét és a mákot. Kivajazott vagy sütõpapírral kibélelt tortaformában, 180 fokon megsütjük. Hagyjuk kihûlni, majd elvágjuk. A zselatint 2 evõkanál vízzel elkavarjuk, hagyjuk megduzzadni, felmelegítjük (nem szabad fõzni), összekeverjük a joghurttal. A krémsajtot a kétféle cukorral kikavarjuk, majd összevegyítjük a joghurttal. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a torta díszítéséhez. A joghurtos krémbe kavarjuk a felvert tejszínt, és megtöltjük a félbevágott lapot. A maradék tejszínhabbal és színes cukorkával díszítjük. Pár órára hideg helyre tesszük, ekkor szeleteljük.
FI. 2017/12