Krémsajtos medvehagyma krémleves fehérborral
sponsored links
És még mindig medvehagyma és medvehagyma. Hiába no, rövid a szezon, ki kell használni. Meg amúgy sem volt otthon más... Elvileg még meg sem kezdõdött a májusi rohanás, hiszen még csak április van, de a kamrám és a hûtõszekrény már most május végi állapotokat idéz. Így került például a levesbe tejszín, vagy tejföl helyett krémsajt. Ez szerencsére nem rontotta el, sõt! Bár az igazi fõszereplõ végül is a bor lett, nagyon-nagyon jó aromák maradtak utána. Minden zöldsége ellenére még a férjemnek is nagyon ízlett. Ja és a levesbogyó is kifogyott, így került bele egy kis kréker. Ez is szerencsés véletlennek bizonyult! Ez a leves annyira jó lett, hogy kezdõ medvehagymásoknak is bátran ajánlom!
1 evõkanál vajon kissé megpároltam
kb 15-20 dkg medvehagymát, majd megszórtam
1 evõkanál liszttel. Ezzel is átpirítottam kissé, felengedtem
0.5 l csirke alaplével, majd ...