Krémsajtos kalácskoszorúk
sponsored links
Hetekkel ezelõtt kalácsra fájt a fogam, és ki akartam próbálni, hogyan mûködne krémsajttal. Az eredménnyel annyira meg voltam elégedve, hogy úgy gondoltam, tökéletes lenne húsvétra is. A receptet egy csöppet átdolgoztam, illetve ezúttal nem fonatlanul, dobozformában sütöttem meg, hanem kis koszorúkká alakítottam. Bár a formázás idõbe telik, de megéri bíbelõdni vele, hiszen olyan jó gyönyörködni a kis kalácsokban. :) Az étkészletrõl nem is beszélve! :D Azért mindketten odavagyunk a Kutyafüllel, és meg kell mondjam, még életemben nem láttam pasit így örülni tányéroknak, müzlis tálkáknak és bögréknek. :D
Hozzávalók 8 darab, kb. 12 cm átmérõjû kalácshoz:
50 dkg finomliszt
10 dkg natúr krémsajt (pl. Philadelphia)
4 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj ...