Krémsajtos göngyölt csirkemell

2018-03-02

sponsored links

Gyorsan, egyszerûen elkészíthetõ nagyon-nagyon finom ebéd- vagy vacsora ötletet hoztam. Biztos vannak hasonló receptek itt-ott, de ez most saját recept, illetve valamelyik nap "ripp-ropp" állítottam össze magamnak ebédre azokból, amiket a hûtõben találtam. (...és Anyukáméknak is vittem kis kóstolót, nagyon ízlett Nekik!) Imádom az ilyen kevés mosatlannal járó, gyorsan elkészülõ, finom ételeket! Rohanós hétköznap vacsorára, hétvégén ebédre, sõt, még egy ünnepi asztalra is tökéletes.






Hozzávalók:
kb. 3-4 fõre
2 egész csirkemell filé
10 dkg krémsajt
10 dkg sárga vagy fehér cheddar sajt
(lehet gouda vagy edami sajt is)
1 zöld kaliforniai paprika
só ízlés szerint
õrölt fekete bors ízlés szerint
pici fûszersó (ami csirkehúshoz is való: pl. magyaros fûszersó)

Tipp: Bolti fûszersót is használhatunk, de én magamnak állítottam össze: õrölt paprika, só, szárított zöldfûszerek összekeverésével (pl.: petrezselyem, tárkony...). A lényeg, hogy õrölt piros paprikát tartalmazzon a keverék, mert ez fog szép színt adni a húsnak kívülrõl.


A pöttyös kézmûves kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:








Elkészítés:
  1. A hideg vízzel leöblített, papírtörlõvel megszárított csirkemelleket kettévágjuk. Mind a 4 darabot keresztben szétvágjuk, de nem teljesen, csak annyira, hogy szét lehessen nyitni. Folpackot teszünk rá és enyhén kiklopfoljuk (nem kell vékonyra!). 
  2. A húsok belülre esõ részét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (a külsõ részét még nem!). A közepére kenünk krémsajtot, erre a megmosott/megtisztított zöld paprika jön apró kockára vágva, majd egy kis reszelt sajt. (Mind a 4 hússal így járunk el. Szorosan felgöngyöljük.
  3. Négy alufólia darabot meghintünk a paprikás (magyaros) fûszersóval, ezekre tesszük a felgöngyölt húsokat és szorosan betekerjük õket úgy, mint a szaloncukrot.
  4. Egy tepsibe öntünk kb. fél dl vizet, belehelyezzük az alufóliás húsokat és elõmelegített 180 fokos, légkeveréses sütõben kb. 35-40 percig sütjük.
  5. Óvatosan levesszük a húsokról a forró alufóliát és zöld salátával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

 Munkafolyamatok



    

Jó étvágyat! 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2018/03/kremsaj...

sponsored links

Keres?s