Krémsajtos citromkrémes brownie / Brownie with lemon curd and mascarpone
sponsored links
Egyszerûen imádom a párost. Mascarpone és lemon curd együtt, valami felsõbb hatalom édes agyszüleménye lehet, kellemesen lágy, friss, üde, és hihetetlen ízélménnyel párosul, ha csokoládé is társul hozzájuk. Jin-jang hatás, kiegészítik egymást, sõt, kiemelik a legjobbat, ha még lehet fokozni.
Bár lehetne sokkal csinosabb is, izgultam is rendesen, mi lesz belõle, mondjuk úgy inkább, hogy most nem is ez a lényeg. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor ilyen ízesítésû tortát készítek, valahogy mindig megszalad a kezem, véletlenül sikerül dupla adagot kevernem a krémsajtos krémbõl és a lemon curd-bõl is. :P (most is van a hûtõben mindkettõbõl, de az egy másik sztori, ez a süti múlt héten készült)
Szóval valami sütire vágytunk. Olvastam már nem egyszer krémsajtos brownieról, s bár az más technika, gondoltam nagy baj nem lehet. Na, mindjárt elsorolom, hogyan készült.
Brownie
200 g vaj
250 g barna nádcukor ...