Krémsajt

2011-11-07

sponsored links


Imádok Tescózni!!! Ahányszor Magyarországra megyünk, ki nem hagynám. A magyar termékek vonzanak leginkább: cérnametélt, Baba tusfürdõ, Boszorkánykolbász és a megunhatatlan Medve sajt. Sajnos mifelénk kevés magyar termék kapható, én meg ritkán utazom a határon túlra. A medve sajtban a kedvencem a hagymás, más gyártók nem is készítik ezt a változatot. Gondoltam hát egy merészet és nagyot: elõállítom az én saját Medve sajtomat. Annál is inkább, hogy egy kedves ismerõs család, akiknek a gyerekeit ingyen és bérmentve megtanítottam r hangot pörgetni, hálából hetente kétszer bio tehéntejjel ajándékoz meg. Nos, a 2 liternyi tejet szépen befõttes üvegekbe töltöttem (be kell szereznem sürgõsen néhány tejalvasztó cserépköcsögöt), hagytam megaludni, leszedtem róla a tejszínt, krumplileves sûrítéséhez elhasználtam. ( Na az sem volt semmi, fokhagymás-tejszínes krumplileves, csirkemellcsíkokkal, sajnos nem fotóztam le!!!!!!!!). Az aludtejet felfõztem, 3-4 percig hagytam lobogni, majd levettem a tûzrõl, kicsit hagytam hûlni és egy nagyon sûrû szûrõbe öntöttem. Hagytam másnapig lecsorogni. Nagyjából negyed kg-nyi túrót nyertem. Ebbõl készítettem a krémsajtomat.

Krémsajt ...

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2011/11/krem...

sponsored links

Keres?s