Krémleves fehér spárgából
sponsored links
Hétvégén levesdömpinget tartottam, ez is akkor készült. Tudom, hogy sokan lebecsülik a fehér spárgát, de azért finom és remek tisztító.
Így készítetettem belõle levest:
Hozzávalók:
- 40 dkg friss fehér spárga
- só
- egy gerezd fokhagyma
- kevés szárított kakukkfû és õrölt rozmaring
- víz
- díszítésnek pár szem vargánya
- kb. fél ek. kókuszolaj
Elkészítés:
A spárgákat megtisztítottam és a fás részeket letördeltem, majd rövidebb darabokra vágtam a sípokat. A fokhagymát kevés kókuszolajon a fûszerekkel együtt megpároltam, hozzáadtam a spárgát, majd felöntöttem annyi vízzel, ami ellepte. A levest sóztam, a spárgát puhára pároltam, majd miután kicsit hûlt a levesem, alaposan összeturmixoltam.
Tálaláskor a tetejére tapadásmentes serepnyõben zsiradék nélkül pirított vargánya szeleteket tettem díszítésül.
Így készítetettem belõle levest:
Hozzávalók:
- 40 dkg friss fehér spárga
- só
- egy gerezd fokhagyma
- kevés szárított kakukkfû és õrölt rozmaring
- víz
- díszítésnek pár szem vargánya
- kb. fél ek. kókuszolaj
Elkészítés:
A spárgákat megtisztítottam és a fás részeket letördeltem, majd rövidebb darabokra vágtam a sípokat. A fokhagymát kevés kókuszolajon a fûszerekkel együtt megpároltam, hozzáadtam a spárgát, majd felöntöttem annyi vízzel, ami ellepte. A levest sóztam, a spárgát puhára pároltam, majd miután kicsit hûlt a levesem, alaposan összeturmixoltam.
Tálaláskor a tetejére tapadásmentes serepnyõben zsiradék nélkül pirított vargánya szeleteket tettem díszítésül.