Krémesek
sponsored links
Nálunk 2féle krémes készül, ha készül.Egyik a "mama-féle", amit én szeretek, meg unokatesóm, ami akkor igazán jó, ha már átázott kissé a tészta is, illetve a másik amit én csak "mû-krémesnek" hívok. Krémje pudingos, ha jól tudom. Úgyh most mindkét leírást közzéteszem.
Hájas tészta készítése ITT olvasható.
1. Tradicionális - számomra legalábbis :)
Megegyezik a képviselõfánk krémjével, ami itt található , de a biztonság kedvéért ide is bemásolom. :)
- 5 tojás
- 6dl tej
- 10dkg liszt
- 15dkg cukor
- 1/2 rúd vanília v 1cs. vaníliás cukor
Tojásfehérjéket habüstben a cukor kétharmadával gõz felett keményre verjük, majd félretesszük. A tej 2/3 részét forrni tesszük a vaníliával. Tojássárgákat elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a liszttel, hozzáadjuk a forró tejet és a tûzhelynél addig fõzzük folytonos keverés mellett, amíg olyan sûrû nem lett, hogy a lábas aljától elválik. Levéve a tûzrõl, amíg ...