Krémes zöld banánfagylalt (laktózmentes, gluténmentes, cukormentes, vegán)

2017-09-22

sponsored links

Igen, tudom, már javában õsz van és most naptár szerûen szeptember 2-án már beköszöntött a hûvösebb, esõs idõ. Én azonban várom még a vénasszonyok nyarát, mert a kertünkben bõven akad tennivaló és az ilyen munkákat jobban szeretem száraz idõben csinálni. ?

Szóval hideg idõ ide vagy oda, én bizony egy házi fagylalt receptet hozok most nektek. Az egyszerû egy hozzávalós banánfagylalt – angolul “nicecream” – titkát szerintem sokan ismeritek már, de aki még nem, annak röviden a lényeg: jó érett banánokat, meghámozva, kisebb darabokra törve a fagyasztóba teszünk egy tasakban. Ha jól megfagytak, bedobjuk a szuper turmixgépünkbe vagy aprítógépünkbe és addig dolgoztatjuk a gépet (6-8 perc), amíg a banánok krémes állagúra állnak össze. Ezt aztán bármivel ízesíthetjük, mehetnek bele fûszerek – vanília, fahéj -, más gyümölcsök, pirított vagy nyers magok, diófélék, kókuszreszelék, kakaópor, stb.

Mi most superfood-osra vettük a figurát és az ajándékba kapott moringa porból tettünk bele egy keveset. “Ez a superfood Ázsiából hódította meg a világot, ott a növény minden részét felhasználják, a gyökerétõl a levelekig. Európában a növény zöld leveleibõl készült õrleményt fogyasztjuk. Antioxidánsokban gazdag, sejt- és szövetvédõ hatású.” (Forrás: innen). Nagyon magas a moringa fehérje tartalma. A moringa lassíthatja az öregedési folyamatokat, tisztítja a májat, szabályozza a vércukor szintet, javítja az agyfunkciókat, vérszegénység és ízületi problémák esetén is használják. Tehetjük zöld turmixokba, ihatjuk teaként, de mivel enyhe hashajtó hatása van, kezdetben csak napi 1/2-1 teáskanállal javasolt szedni – ha rendszeresen fogyasztjuk -, majd fokozatosan növelhetjük a mennyiséget, ha nem okozott gondot a kisebb mennyiség. Mi nagyon ritkán fogyasztjuk, meg ebbe a fagylaltba 2 teáskanálnyit tettünk, amit hárman ettünk meg.

Színezhetjük a fagylaltunkat acai porral lilára, céklaporral rózsaszínre, árpafûporral szintén zöldre, de tényleg ízlésünknek megfelelõen bármivel ízesíthetjük ezt a nyers, vegán, feldolgozott cukortól mentes egészséges fagylaltot, ami egyébként a reggelink is lehet.

Krémes zöld banánfagylalt (laktózmentes, gluténmentes, cukormentes, vegán)
 
Elõkészítési idõ
Fõzési idõ
Teljes idõ
 
A világ legegyszerûbb és legegészségesebb cukormentes, vegán fagylaltja.
Szerzõ:
Recept típusa: fagylalt, reggeli, desszert
Konyha: vegán, gluténmentes
Adag/mennyiség: 2-3 fõre
Hozzávalók
  • 3 db érett banán, meghámozva
  • 2 teáskanál moringa por
  • egy csipet õrölt vanília
  • goji bogyó, kókuszchips, tálaláshoz
Elkészítés
  1. A banánokat törjük kisebb darabokra. Tegyük egy tasakba a darabokat, majd mehet a mélyhûtõbe 2-3 órára.
  2. A megfagyott banán darabokat tegyük a robotgépbe/aprítógépbe a moringa porral, a vaníliával és kapcsoljuk be. Elõször hangos lesz, meg mozogni fog a robotgép (valahogy kezelni kell a fagyott darabkákat), de 2-3 perc múlva fagyottá áll össze az egész. Ha még 3-4 percig dolgoztatjuk a robotgépet az egész krémes lesz.
  3. Tálaljuk kis tálkákba szedve, tegyünk rá goji bogyót és kókuszchipset.
Jegyzetek
Granolával (ropogós müzlivel) megszórva teljesértékû reggeli lehet.
3.5.3226


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2017/09/kremes-...

sponsored links

Keres?s