Krémes túrótorta bogyós gyümölcsökkel
sponsored links
Augusztus közepétõl egy hónap alatt családunkban összesen 5 születésnap zajlik le, szóval ilyenkor nagy a torta gyártás. Idén én három alkalomra készítettem, megmutatom mindhármat nektek, elõször most a húgomnak sütött túrótortát, neki az volt a szempont, hogy ne nagyon legyen benne szénhidrát, hát ebbe nem volt túl sok.
Hozzávalók:
50 dkg krémes túró
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor vagy nyírfacukor vagy egyéb alternatív édesítõ
7 tojás
1 rúd vanília kikapart magja
1 citrom reszelt héja
1 ek. liszt
5 dl habtejszín
tetejére málna, áfonya, ribizli, szeder vegyesen ízlés szerint
Elkészítési idõ: 60 perc
Sütési hõfok: 220°
Egy nagy tálban elkeverem elektromos habverõvel a túrót, a krémsajtot, a cukrot, a citromhéjat, a tojásokat, a vaníliát, a lisztet és legutoljára a tejszínt. Egy 23-25 cm átmérõjû formába sütõpapírt helyezek, és beleöntöm a masszát, majd 40 percig sütöm. Mikor kiveszem a hûtõbõl még lágynak tûnik, de egy éjszakára hûtõbe kell tenni és ezalatt meg fog szilárdulni. Tálalás elõtt tetejére halmozom a gyümölcsöket és pici porcukorral megszórom.