Krémes túrós tészta
sponsored links
Szeretem a túrós tésztát, de mindig olyan szárazra sikerül:( Aztán olvastam valahol egy jó ötletet, hogy egész kicsikre kell a szalonnát vágni, így jobban átadja az ízét. Kicsit tovább gondoltam, egész a krémes, selymes állagig.
Hozzávalók 4 személyre:
1 zacskó csusza tészta, 2 doboz tejföl, 400 g túró, 300 g szalonna, só, tejszín
A tésztát sós, olajos vízben kifõzzük. A szalonnát felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk. Forró serpenyõben pörcösre pirítjuk.
Már készítjük is a túrós részt. Egy turmixgépbe tesszük a túrót, a tejfölt, a szalonna pörcöket és a kisült zsír. Összeturmixoljuk, és egy illatos, selymes állagú krémet kapunk. Hogy kicsit folyékonyabb legyen, egy-két löttyintés tejszínnel még bolondítjuk.
Ha kifõlt a tészta, leszûrjük. A sütõt ...