Krémes spenót fürjtojással
sponsored links
A klasszikus spenót-tojás páros egy kicsit új köntösben. A poszt megírása elõtt azon gondolkoztam, és próbáltam utánaolvasni, mi a különbség a spenót és a paraj között. Arra jutottam, hogy a spenót=parajjal. Mivel én a spenót elnevezést használom, maradt ez a cím, még ha ez kevésbé hangzatos is. Ettõl még ez a zöld leves-fõzelék nagyon-nagyon finom, ezekkel az apró fürjtojásokkal pedig igazán. A velouté-t a franciák elõszeretettel fogyasztják. A krémlevesnél sûrûbb, amolyan fõzelék féle, de mégsem olyan mint a mi fõzelékeink, liszt pedig véletlenül se kerül bele.
Hozzávalók:
személyenként 3-4 fürjtojás, összesen 12 db
45 dkg spenót, 1 kis fej vöröshagyma fele, 1 gerezd fokhagyma, fél liter ...