Krémes ricotta torta
sponsored links
Azt hiszem hétfõ reggel elég álmos volt minden beszélgetésben részt vevõ fél, így azóta gondolkodom, hogy milyen arányban volt a poén és a komolyság a kérdésben. Kávénál miután túlestünk a szakmai részen, gondoltam lazuljunk egy kicsit és megmutattam micsoda képeket csináltam, arról a sütirõl, ami nekik már nem jutott. És ekkor jött az ominózus kérdés, hogy akkor ez most milyen süti. Mikor még a fejtegetés a krémesnél tartott bólogattam rendesen, de mikor úgy folytatódott, hogy puding van benne és zselével le van öntve, mint amit régen mindenki csinált már visszafogtam magam. Pedig azt a fajta sütit is meg lehet igen jól csinálni, de ez most máshogy készült.
Az olaszoknak van egy sima ricotta torta receptjük mazsolával, amit még sose mertem megcsinálni. Pusztán az okból, hogy kis adag muffinban már kipróbáltam egy hasonló receptet, és ugyan finom lett, de mégse jött az a hûûûha élmény. Valószínûleg ezt Jamie Oliver is hasonlóan gondolhatta, mert egyszer láttam nála, hogy a ricotta felét mascarponéra cseréli. Meg nem mondom, hogy ez mennyire az õ receptje vagy nem, de nálam most ezzel a krémesebb módszerrel készült.
Hozzávalók a linzertésztához* (1. és 2. lépés):
- 125g szoba hõmérsékletû vaj ...