Krémes Mangós szelet
sponsored links
Imádom a mangót és ma egy könnyen elkészíthetõ krémes szeletbe varázsoltam bele.
Ha tetszik a recept próbáljátok ki!
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
220 g. cukor
220 g liszt
20 g. kakaópor
1 mokkáskanál sütõpor
Hozzávalók a töltelékhez:
400 ml. habtejszín
25 dkg mascarpone
1 teáskanál vanília aroma
20 g. instant expressz zselatin fix
100 g porcukor ( elhagyható)
2 db kisebb érett mangó
Továbbá : szilikonos sütõpapír, 2 db 20 x 25 x 5 cm-es tepsi
Elkészítése:
Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük habosra a cukor felével,a fehérjéket a maradék cukorral verjük kemény habbá. A kétféle masszát keverjük össze,majd adjuk hozzá az átszitált lisztet és a sütõport. A masszát felezzük meg. Az egyikbe keverjük bele a kakaóport.Két tepsit béleljük ki a sütõpapírral. Az egyikbe beleöntjük és egyenletesen elkenjük a világos masszát. A másikba pedig a csokoládés masszát kenjük el és az elõmelegített sütõben kb 8-10 perc alatt készre sütjük,majd hagyjuk kihûlni õket. A sütõpapírok lehúzása után a világos színû piskótát vágjuk félbe.
Krém elkészítése:
A tejszínt a zselatin fix porral verjük kemény habbá.
A mascarponét a porcukorral habosra keverjük ki.
Keverjük hozzá a felvert tejszínt és a vanília aromát.
A mangó héját vágjuk le majd a mag mentén szeleteljük fel és vágjuk kis kockákra.
A krémet osszuk három egyenlõ részre. Az egyik tepsit mossuk el és töröljük szárazra.
Tegyük bele az egyik félbe vágott világos piskótát,majd kenjük meg az egyik adag krémmel.
A mangó felét szórjuk rá egyenletesen és borítsuk rá a csokis piskótát.
A második adag krémmel kenjük meg a felületét és szórjuk meg a maradék krémmel.
Borítsuk rá a világos piskótalapunkat,aminek a tetején elkenjük a maradék krémet.
Egy villa segítségével a krémbe, hullámokat húzunk és a hûtõbe tesszük dermedni 3-4 órára.
Vízbe mártott éles késsel szeleteljük fel.