Krémes karfiolleves
sponsored links
Valami kis egyszerû, hamar elkészülõ zöldséges levesre vágytam. Ez a karfiolos lett belõle.
Hozzávalók 4 fõre:
- 1 kis fej (kb. 50 dkg) karfiol
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 nagy csipet õrölt bors
- 0,5 leveskocka
- 1 csipet õrölt szerecsendió
- 1 púpos ek liszt
- 2 dl fõzõtejszín (20%-os)
A karfiolt apró rózsákra szedjük, alaposan megtisztítjuk.
Feltesszük fõni annyi vízben, hogy bõvel ellepje.
A vöröshagymát megtisztítjuk és egy apró lyukú reszelõn belereszeljük.
Meghintjük sóval, borssal, szerecsendióval, majd hozzáadjuk a leveskockát.
A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük.
Ha a karfiol megpuhult, a tejszínes habarást felhígítjuk a forró levesbõl mert pár evõkanál lével és lassan belecsorgatjuk.
Hagyjuk felforrni.
Melegen, friss petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.