Krémes-epres piskóta

2011-05-24

sponsored links


Ez a süti nem ennek indult. Nagyon nem. Egy portugál piskóta-szerüséget szerettem volna csinálni, de valami nem stimmelt. Illetve semmi sem. A krém finom lett, de nem olyan, a piskóta jó lett, de nem olyan. Ezért valami teljesen más lett belöle, egyszerü, de nagyszerü! És még mindig büszke vagyok a fréziámra :) 

Hozzávalók:
A piskótához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 tk. sütöpor
A krémhez: (portugál cukrász krém)
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 dkg cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1,5-2 dkg liszt vagy kukorica keményítö (én ezt használtam)
  • eperlekvár
A krémhez a tejet a vaníliás cukorral megmelegítjük (egy pici tejet tegyünk félre még hidegen). A tojást a cukorral jól felverjük, beleszitáljuk a lisztet, majd a pici tejet beleöntjük. Simára keverjük. A meleg tejbe beleöntjük a...

Folytats a blogon ... borsandpepper.blogspot.com/2011/05/kr...

sponsored links

Keres?s