Krémes csokis piskóta

2014-03-15

sponsored links

Hozzávalók
Tésztához
7 tojássárgája
6 ek cukor
15 ek víz
150 g liszt
1 cs sütõpor
2 ek kakaó

Krémhez
7 tojásfehérje
5 dl tej
2 cs vaníliapuding
4+2 ek cukor
1 ek vaníliás cukor
400 ml tejszín (én 200 ml-t használtam csak)
3 ek porcukor
1 cs habfix

A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük.  A lisztet a sütõporral és kakaóval összekeverjük, és a felvert sárgájához adjuk. J?l eldolgozzuk. Egy kb 25×35 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütõpap?rral, beleöntjük a piskótamasszát, és 180 fokos sütõben kb 20 percig sütjük. Kivesszük, és ha kihûlt, leszedjük róla a papírt, a tésztát pedig visszatesszük a tepsibe. Közben a fehérjét gõz felett 2 kanál cukorral habbá verjük. A tejbõl, pudingporból, 4 ek cukorból és vanília cukorból pudingot fõzünk. Amikor elkészült,  hozzákeverjük a habhoz. Csak óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a masszát rákenjük a piskótára, és 180 fokos sütõben 15 percig sütjük. Végül a tejszínt a cukorral és habfixxel kemény habbá verjük, és a kihûlt süti tetejére kenjünk. Mivel én nem vagyok tejszínpárti, csak vékony réteget kentem rá.  Így is kiadós sütemény.

image



Folytats a blogon ... idesuss.wordpress.com/2014/03/15/krem...

sponsored links

Keres?s