Krémes csirkeleves puha gombóccal
sponsored links
Gyomor-és szívmelengetõ forró leves sok zöldséggel
Szerintem többször mondtam/írtam, hogy imádom a leveseket, fõleg ha olyan sûrûek, hogy megáll benne a kanál. Ha még szép adag csípõs is van benne, az a legjobb
Ezt a receptet, mármint az étel fotóját egy külföldi oldalon találtam, rögtön megtetszett, legszívesebben azonnal befaltam volna belõle egy nagy adaggal. Megnéztem a receptet hozzá, na, az már kicsit nehezebb eset volt, mivel az ott leírt elkészítés sem technikájában, sem alapanyagaiban nem jött be.
Õk ugyanis csirkemellet akartak egy (durván fordítva) lassan fõzõ edényben vagy 6 órát hõkezelni. Elõször is nekem olyan nincs, másrészt a fõtt csirkemell sok minden, csak nem izgalmas.
Szóval kicsit alakítottam az elkészítesen, pont olyan lett, amilyenre vágytam. Krémes, csirkés, zöldséges, gombócos, laktató, nem csak a gyomrot, a lelket is melegíti
Tejszínes csirkeleves vajas galuskával
Hozzávalók 4-6 fõre:
2 egész csirkecomb
1,2 l csirkealaplé
1 nagyobb répa
15 dkg borsó
1 közepes hagyma
Olívaolaj
Só, bors
1 dl tejszín
1 ek étk. keményítõ
2 tojás
6 csapott ek liszt
5 dkg vaj
A csirkecombokat bedörzsöljük sóval, borssal, kevés olívaolajjal, 180 fokos sütõben puhára sütjük (akkor lesz kész, ha a csont mellé szúrt kés után nem folyik kis piros lé). Mikor kész, kivesszük a sütõbõl, langyosra hûtjük, a húst letépkedjük, ízlés szerint megfoszthatjuk a bõrétõl, de aki szereti, meghagyhatja.
A galuskákhoz a tojásokat felverjük, a vajat felolvasztjuk. Langyosra hûtjük és elkeverjük a tojásokkal, egy csipet sóval és borssal majd a liszttel. Sûrû nokedlitésztát kell kapnunk, ha nem ilyen, sûrítsük kevés liszttel, ha nagyon sûrû, kevés vízzel hígítjuk.
A répát és a hagymát kockára vágjuk, egy lábasban alacsony lángon, többször megkeverve öt percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beleszórjuk a borsót és felforrósítjuk. Mikor felforrt, mokkáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat, két percig fõzzük. A tejszínt simára keverjük a keményítõvel, a levesbe keverjük.
Kicsit besûrítjük, majd a sült hús-darabokat is hozzáadjuk. Az egészet átforrósítjuk, alaposan megborsozzuk, majd beállítjuk a sóját. Azonnal is fogyaszthatjuk, de pár napi hûtõben állás sem árt neki.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Szerintem többször mondtam/írtam, hogy imádom a leveseket, fõleg ha olyan sûrûek, hogy megáll benne a kanál. Ha még szép adag csípõs is van benne, az a legjobb
Ezt a receptet, mármint az étel fotóját egy külföldi oldalon találtam, rögtön megtetszett, legszívesebben azonnal befaltam volna belõle egy nagy adaggal. Megnéztem a receptet hozzá, na, az már kicsit nehezebb eset volt, mivel az ott leírt elkészítés sem technikájában, sem alapanyagaiban nem jött be.
Õk ugyanis csirkemellet akartak egy (durván fordítva) lassan fõzõ edényben vagy 6 órát hõkezelni. Elõször is nekem olyan nincs, másrészt a fõtt csirkemell sok minden, csak nem izgalmas.
Szóval kicsit alakítottam az elkészítesen, pont olyan lett, amilyenre vágytam. Krémes, csirkés, zöldséges, gombócos, laktató, nem csak a gyomrot, a lelket is melegíti
Tejszínes csirkeleves vajas galuskával
Hozzávalók 4-6 fõre:
2 egész csirkecomb
1,2 l csirkealaplé
1 nagyobb répa
15 dkg borsó
1 közepes hagyma
Olívaolaj
Só, bors
1 dl tejszín
1 ek étk. keményítõ
2 tojás
6 csapott ek liszt
5 dkg vaj
A csirkecombokat bedörzsöljük sóval, borssal, kevés olívaolajjal, 180 fokos sütõben puhára sütjük (akkor lesz kész, ha a csont mellé szúrt kés után nem folyik kis piros lé). Mikor kész, kivesszük a sütõbõl, langyosra hûtjük, a húst letépkedjük, ízlés szerint megfoszthatjuk a bõrétõl, de aki szereti, meghagyhatja.
A galuskákhoz a tojásokat felverjük, a vajat felolvasztjuk. Langyosra hûtjük és elkeverjük a tojásokkal, egy csipet sóval és borssal majd a liszttel. Sûrû nokedlitésztát kell kapnunk, ha nem ilyen, sûrítsük kevés liszttel, ha nagyon sûrû, kevés vízzel hígítjuk.
A répát és a hagymát kockára vágjuk, egy lábasban alacsony lángon, többször megkeverve öt percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beleszórjuk a borsót és felforrósítjuk. Mikor felforrt, mokkáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat, két percig fõzzük. A tejszínt simára keverjük a keményítõvel, a levesbe keverjük.
Kicsit besûrítjük, majd a sült hús-darabokat is hozzáadjuk. Az egészet átforrósítjuk, alaposan megborsozzuk, majd beállítjuk a sóját. Azonnal is fogyaszthatjuk, de pár napi hûtõben állás sem árt neki.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!