Krémes béles torta
sponsored links
Ma is ünnepeltünk. Ma a hölgyek kerültek sorra, hiszen mindhármunkat Júliának hívnak. Erre a jeles napra Anyukám választotta ezt a finom krémes béles tortát. Egyszerû, de nagyon finom.
Hozzávalók: 450 g fagyasztott leveles tészta, 1 l tej, 6 tojás, 300 g cukor, 3 tasak vaníliaízû pudingpor, 20 g zselatinpor, 200 ml tejszín.
A leveles tésztát szobahõmérsékleten kifagyasszuk. A tortaformánk mérete szerint kört vágunk ki a tésztából, amit tepsiháton 200 fokos sütõben megsütünk. A megmaradt részeket is egy másik tepsiben megsütjük. A zselatint 200 ml vízbe beáztatjuk.
A tojások sárgáját a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a tejet, amibe elõzõleg a pudingporokat beleszórtuk. Lassú tûzön addig fõzzük, míg besûrûsõdik. Tûzrõl levéve hozzákavarjuk a keményre felvert tojáshabot meg a beáztatott, majd mikróban felmelegített zselatint. Egy kapcsos tortaformát fóliával kibélelünk, belehelyezzük a megsült tésztalapot, rátöltjük a krémet és 5-6 óráig hûvõs helyen dermedni hagyjuk.
Pár óra elteltével eltávolítjuk a tortaforma peremét, a tortát egy tálra csusztatjuk. Tetejére tejszínhabot símítunk és beszórjuk a visszamaradt megsült tésztalap törmelékével.