Krémes borsóleves mentával

2017-07-29

sponsored links

Kánikulában jéghidegen, hûvösben melegen ?

A krémlevesekben az a jó, hogy (legalábbis a mi családunkban) mindenki szereti és így bármennyi és bármilyen zöldséget meg tudok etetni velük.

A borsólevest egyébként mindenki szereti, de ha véletlenül új ízeket próbálok belecsempészni, az már nem oké. Ezért nemrég azt is leturmixoltam, tettem bele a kertemet lassan ellepõ mentából és ropogós kolbásszal tálaltam. Sikere volt ?

Ja, és másnap is szuper, hidegen abszolút frissítõ! ?

A turmixoláshoz ezt a kölcsönkapott, szuper gépet használtam:





Mentás-petrezselymes borsókrémleves kolbászmorzsával

 

Hozzávalók 4 fõre:

40 dkg borsó

2 nagy krumpli

1 l húsleves (vagy víz)

2 dl tejszín

1 nagy ág (10 levél) menta

1 csokor petrezselyem

3 dkg vaj

Só, bors

A tálaláshoz:

10 karika vékonyra vágott kolbász

Pár levél menta



A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a borsót. Kissé megsózzuk, pár percig kevergetjük, míg kissé összeesik, hozzáadjuk a hámozott, felkockázott krumplit, felöntjük a levessel. Nagy lángon addig forraljuk, míg a krumpli puha lesz. Ha elfogyna a nedvesség, vízzel pótoljuk. A végére annyi maradjon, hogy éppen ellepje. Az egészet simára turmixoljuk (kevés zöldséget félretehetünk a díszítéshez) a menta- és a petrezselyemlevelekkel, majd visszaöntjük a lábasba. Hozzáöntjük a tejszínt, ha még mindig túl sûrû, kevés vizet is. Megkóstoljuk, beállítjuk a sóját és megborsozzuk. Már nem forraljuk, csak összemelegítjük. Ha hidegen szeretnénk fogyasztani, akkor langyosra hûtjük, majd mehet a hûtõbe pár órára

Közben a kolbászt csíkokra vágjuk, száraz serpenyõben közepes lángon kicsit megpirítjuk.

Tálaláskor egy adagot tányérba szedünk, kanalazunk rá a maradék zöldségbõl, a kolbászcsíkokkal és mentalevelekkel tálaljuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s