Krémes, barackos piskóta + Pillanatképek a Fertõ-tóról
sponsored links
Olyan csodálatos idõ volt ma, így egész napos kiruccanást ejtettünk. A Fertõ-tóra mentünk, és a Kópházán található Tercia étteremben ebédeltünk, ezt kaptuk mi lányok nõnapra, mert a jeles napon Apa látástól-vakulásig dolgozott így nem jutott idõ a kedves ajándékozásra amit egyik évben sem szokott kihagyni!
A Tercia éttermeket szívbõl ajánlom mindenkinek, aki szereti a szép, kulturált környezetet és a finom ételeket. A mai ebédünk:
- Ököruszály leves
- Fokhagymakrémleves cipóban
- Csülök Pékné módra
- Baconnal, medvehagymával, füstölt sajttal töltött sertésborda
- Cordon bleu volt.
Csodálatos volt mindegyik étel és aki kíváncsi a környezetre és az ételek fotóira itt, az étterem oldalán megnézheti. Az étlap, színes fotókkal letölthetõ az oldalról.
Egy kis nyáridézõ édesség. Hihetetlen gyorsan elkészül és nem vészes a kalóriatartalma sem! :)
2368 kcal és 341 g ch
Hozzávalók:
- 50 g xilit
- 50 gr porcukor
- 1 ek. folyékony édesítõ
(A xilitet daráljuk le porcukornak,
ha sima porcukorral szeretnénk az édesítõt helyettesíteni akkor 50 g kell belõle) - 2,5 dl tejszín
- 1 kispohár, 175 grammos, 12 %-os tejföl
- 25 g kakaópor ...